Jordstøttemurer og armerte skråninger

A Tensar reinforced soil retaining wall on the road link between Rotherham and Sheffield

Murer og skråninger

Skreddersydde løsninger fra én enkelt kilde

Når det er viktig å utnytte det tilgjengelige arealet fullt ut og terrenget skråner på anleggsstedet, står ingeniørene overfor vanskelige valg i planleggingen. Der det trengs konstruksjoner for å støtte jord, finnes det varierte alternativer, blant annet armert betong, betong uten armering, gabioner, krysslagte materialer, spunt og murverk.

Oftere og oftere går designere og entreprenører først til Tensar for å få en skreddersydd løsning fra én enkelt kilde: TensarTech® Earth Retaining Systems for murer og skråninger: en serie armerte jordkonstruksjoner med et utvalg fasader for å kunne tilpasses lokale forskrifter om estetikk, budsjettet ditt, miljøbegrensninger og estetiske behov. De er designet som “virkelige systemer” med nøye integrerte komponenter for overlegen strukturell integritet.

Hvert system er basert på forsterking av en jordmasse med Tensar® énaksiale geonett som gir rask og økonomisk bygging, noe som reduserer konvensjonell byggetid, gjør at man unngår behovet for spesialkompetanse og ofte kan utnytte fyllmaterialer som er utvunnet på stedet.


Image of Jordstøttemurer og landkar til bruer

Jordstøttemurer og landkar til bruer

Jordstøttemurer støtter jordmassen slik at en får en vertikal eller nesten vertikal fasade. De kan være nødvendige å bruke på et skrånende anleggssted for å skape terrasser med minimalt fotavtrykk, eller for å lette på jordtrykk i horisontalretningen fra tilstøtende konstruksjoner. De kan være nødvendige for å bære tilleggslast og midlertidig/bevegelig last, eller ved integrerte landkar: bære hele den vertikale og horisontale dekklasten. Tensar tilbyr en rekke TensarTech-mursystemer for permanente og midlertidige konstruksjoner. De er designet som armerte jordkonstruksjoner (eller mekanisk stabilisert jord, MSE) med flere alternativer når det gjelder valg av fasade – modulære betongblokker, segmentpaneler, betongpaneler i full høyde eller trådnett i metall.

 

Image of Bratte skråninger

Bratte skråninger

Bratte jordskråninger med vinkel på opptil 70° kan være et alternativ til vertikale murer, til betydelig lavere kostnad. De har typisk en “grønn” fasade med gress eller utvalgt beplantning som fremhever lokal identitet, og er estetisk tiltalende med redusert innvirkning på miljøet. For å forbedre bærekraften i et prosjekt er avfall eller materialer utvunnet på stedet ofte brukbare som fyllmasse i strukturen, noe som hjelper med å både redusere kostnadene og å nå viktige, langsiktige bærekraftmål.

 

Image of Reparasjon av skråninger

Reparasjon av skråninger

Det hender ofte at skråninger svikter, og det virker sannsynlig at endringer i nedbørsmønsteret som skyldes klimaendringer vil gjøre slike hendelser mer vanlige rundt om i verden. Inntil nå har den vanligste løsningen for å rehabilitere skråninger vært å grave ut og erstatte materialene som har sviktet. Tensar tilbyr et kostnadseffektivt alternativ, der man ofte kan gjenbruke materialene som har sviktet til å reparere skråningen og også bruke armering med geonett for å gi stabilitet og elastisitet.

Image of Fordelene

Fordelene

Sammenlignet med alternative strukturelle løsninger, tilbyr TensArtech® Earth Containing Systems - med et utvalg fasadevinkler fra 20˚ til 90˚ – kort byggetid, vanligvis uten behov for kranløft eller midlertidig forskaling/oppstøtting – noe som reduserer byggetiden med opptil 50 %, og slik gir kostnadsbesparelser på opptil 75 %. I tillegg kan man oppnå miljøfordeler ved å bruke avfall eller materialer utvunnet på stedet som fyllmasser, slik at karbonutslippene under byggeprosessen reduseres betydelig.

De internasjonalt sertifiserte systemene og produktene gir muligheter for arkitektoniske eller naturlige utførelser, samt design- og komponentalternativer for lettbygde kurver og terrasser. Hele designtjenesten – inkludert arbeidstegninger, materialplaner og metodebeskrivelser – har en levetid på opptil 120 år.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Design i forvissning om et godt resultat, fra hvor som helst.

Designprogrammet TensarSoil gjør det mulig for designingeniøren å produsere design for murer med armert jord, skråninger og landkar til bruer.

Send en forespørsel om TensarSoil

Stacked Image 0